5 работи што треба да ги понесете на вашата студентска екскурзија

5 работи што треба да ги понесете на вашата студентска екскурзија

Полека но сигурно се наближува денот кога сите заедно ќе тргнеме на патувањето кое се случува само еднаш, а се памети целиот живот. Ниту еден предмет, колоквиум, испит неможе да ја врати вашата младост и да го замени проводот и дружбата која се случува на апсолвентска. Ова е можеби и последен пат кога ќе имаш прилика потполно растеретен да тргнеш во незаборавна авантура со луѓето кои ги сакаш. Кога повторно би имал прилика да се забавуваш на крузер кој крстари по Медитеранот?
Ова е само една наша препорака што треба да понесете со вас за да си го олесните патувањето и истото да ви биде многу попрактично:

1. Проверете го пасошот.

Датумот на истекување и носете го со себе, а не во куферот

 

 

 

 

 

 

 

 

2.Пакувајте се паметно.

Во вашиот куфер, не ставајте повеќе отколку што можете да носите. Нешто од спакуваното, сигурно не ви е потребно.

3.Различен тип на облека.

Различни градови- различни временски услови. Понесете си и топла и лефтерна облека, а на задолжителниот список додадете си и тренерки и комфорни блузони.

4.Задолжителна опрема за во автобус.

Перниче за спиење, поларно ќебе, ташничка за документи, вода, шумливи таблети, витамин Ц, магнезиум.

 

 

 

 

 

 

5.Обувки.

Понесете минимум 2 пара обувки, бидејќи удобноста на обувките при вакви патувања е многу важна.Не препорачуваме шетање со нови патики и апостолки.